Besök av Upsala vattenpolo

Veckoslutet 4-5 februari besökte Upsala Simförenings vattenpolosektion oss. Gruppen på 15 personer hade börjat spela förra hösten.

Vi spelade ihop helt kort på lördag kväll i Mariebad, efter att vi hade gått runt lite i Mariehamn samt ätit en sen lunch. Det visade sig att gruppen säkert hade minst 50 år av vattenpoloerfarenhet hopräknat, så vi stod ju inte riktigt på samma linje. Det fanns 5-6 juniorer med, med de yngsta 14 år.

På söndagen var alla pigga och på hugget och vi hade insett att vi inte får ihop ett gäng och att de var så mycket bättre. Så vi tränade ihop i Godby idrottscenter, som vänligen ställt upp för att marknadsföra vattenpolo. Holländaren Jeroen Bus, som började spela då han var 8 år och spelat på hög nivå hemma, och Erik, som spelat målvakt i en toppklubb i Stockholm, ledde träningspasset. Sedan spelade vi ihop, med blandade lag. Vi började strax före 11 och slutade 13:30. Pröva-på eventet hade inte nått ut så inga gäster som ville pröva på, vilket givetvis var synd.

Vi fick jättebra tips för träningen, samt en massa inspiration. Både gästerna och våra medlemmar tyckte evenemanget var lyckat och vi blev inbjudna att göra en svarsvisit, kanske en turnering.

Stort tack till våra gäster // Jeroen, Johan, Jaap, Lianne, Jonathan, Max, Ahmad, Shaun, Erik, Lapo, Gabriele, Hugo, Hannes, Anish, Joao
Även ett riktigt stort tack till Godby idrottscenter. Vi hoppas kunna börja spela där i framtiden.

Besökare från Upsala Simsällskaps vattenpololag 4-5 feb 2017