Funktionär

Bli mer delaktig i ditt barns simmande och hjälp föreningen.

Det är roligt att hjälpa!

ÅSF´s verksamhet bygger till stor del på privat engagemang har behov av en stor funktionärskår (främst bestående av föräldrar till våra simmande barn och ungdomar eller äldre före detta simmare) vi behöver alltid få in fler och nya funktionärer annars kommer vi att ha stora problem att arrangera tävlingar.

ÅSF önskar att vi även på månadstävlingarna ska kunna hålla den klassiska formen av simtävlingar vid liv – med tidtagning enligt simsportens regler. För att kunna genomföra detta så behöver vi funktionärer.

Det finns många uppgifter som måste fungera på en tävling oavsett storlek:

Kansliet – sköter tidtagningsanläggningen, ger oss resultat och pratar under tävlingen (speaker)

Runt bassängen – utbildade regelfunktionärer, vändningskontrollanter, tidtagare mm.

Före och efter tävlingen – personer som ”bygger upp” simhallen och ”river” efteråt.

Det krävs ca 20–30 personer per tävlingspass (ett tävlingspass är ca 3 timmar) för att genomföra en tävling. Det är mycket folk och ÅSF behöver ständig påfyllning i funktionärskåren. VI behöver DIG för att kunna fortsätta arrangera tävlingar i egen regi!

Som förälder/supporter kan det vara svårt att veta alla regler som gäller vid genomförande av en simtävling. Därför arrangerar ÅSF kontinuerligt funktionärsutbildningar. Kursens syfte är att ge behörighet som tävlingsfunktionär. Du får utbildning för att klara av olika poster som tidtagare, vändningskontrollant mm. Några förkunskaper inom simning behövs inte. Det är givetvis kostnadsfritt.

Alla kan bli funktionär:

Har du barn som simmar eller simmar själv hoppas ÅSF att du anmäler ditt intresse att bli funktionär. Ditt funktionärs skap är naturligt och det finns under hela ditt barn, ungdoms eller din aktiva tid i ÅSF. På så sätt är det betydligt lättare för dig att följa ditt barns utveckling och bättre kunna kommunicera både med ditt barn och ledare och tränare i ÅSF.

 

Funktionär blir du på två kurskvällar och två praktikpass.

Att kunna reglerna i simning skapar en förståelse för ditt barns simning och simtävlingar och sen blir det så mycket roligare att se tävlingar när man kan reglerna!

Funktionärsutbildningen skapar också en härlig klubbkänsla då du lär känna andra sim intresserade föräldrar!

Intresserad?

Information om tider kommer upp på simningens facebook sida alternativt på vår hemsida. https://www.asf.ax/foreningen/utbildning/utbildningskalender/

Är du och tittar på våra tävlingar så kom och prata med oss, du får gärna stå bredvid någon av funktionärerna för att se hur det fungerar.

Du anmäler dig genom att skicka namn, adress, mobilnr, personnr och en e-postadress. ÅSF står för kostnaden, såklart!