Anmälan till höstens simgrupper

Nu är det dags att göra anmälan till våra simgrupper!

För att kunna anmäla behöver du ha en Suomisport-profil till dej och till ditt barn, samt gå med i Ålands Simförenings medlemsregister via Suomisport.
Har du ingen har vi en beskrivning av hur man går till väga här:
https://www.asf.ax/foreningen/suomsiport-vart-medlemsverktyg/

Klicka här: Suomisport så kommer du till sidan där alla Ålands Simförening grupper ligger, eller gå till https://www.suomisport.fi/events och sök efter Ålands Simförening

Scrolla ner lite så hittar du alla 36 grupper i form av ett evenemang.

Att tänka på då du anmäler:

  • Se att du anmäler till rätt evenemang, de kan ha rätt snarlika namn som, Simlekis Gul och Simskola Gul. Vi använder färger för att skilja grupper åt som är på samma nivå.
  • Fridykarna har två evenemang (de simmar samtidigt) men är byggda efter ålder.
  • Vi har ett evenemang som heter ”syskon-sim” som är tänkt för familjer med en 3-12 månaders babys samt ett syskon under 7år.
    Då ska du anmäla det yngre syskonet till ”Syskongrupp, säsongen 21/22” och äldre syskonet till ”Syskon-sim, medföljande syskon, säsongen 21/22” (p.g.a att syskonen har olika terminsavgift).
  • UMK 2 är en ny grupp, som tränar färre gånger än UMK 1, se att du anmäler till den nivå du vill träna på!
  • Var även noga att du anmäler rätt simmare (om du har flera barn i Suomisport) och att du inte anmäler dej själv som förälder, utan simmaren!
  • Man kommer att anmäla till ett ”evenemang”, det finns ett visst antal platser och ”först till kvarn”-principen gäller.

Välj alltså ”anmäl dej”

När du anmält kommer ett mejl med bekräftelse att man fått platsen!

Under sommaren kommer ni som fått en plats i ett evenemang att bjudas in till grupperna ni ska simma i (som heter samma som evenemanget), via mejl från Suomisport!
Där ser man träningstider, vem som är tränare (förutsatta att vi har den infon klar), man anmäler sej om man kommer eller ej i till träningen och tränaren kan skicka meddelanden till sin grupp. Mera info om det senare.

Det blir alltså som två moment när man anmäler sej (Suomisport är under förändringsarbete och detta moment ska förenklas). Så anmäl dej till gruppen först och tacka ja till inbjudan till gruppen som kommer på (sen-) sommaren.

OM man inte får plats i gruppen man önskat kan man anmäla sej till gruppen ”intresseanmälan/ väntelista”.

Där kan du skriva i rutan ”mer information” till vilken grupp du är intresserad. Men till ”intresseanmälan/väntelista” kommer ALLA lediga platser läggas ut, så inte bara den grupp du är intresserad av. Även här gäller ”först till kvarn” inte vem som stått längst i kön.

Med hopp om att detta nya system skall fungera smidigt 😊

Vid problem med Suomisport kontakta supporten: suomisport@olympiakomitea.fi

Vid frågor kontakta Verksamhetsledare Henny, info@asf.ax

Mobilnr: 0457 3457785, dock lättast att nå mej vi mejl, då jag jobbar flextid på 50%. Semesterstängt 28.06-25.07.2021

Somriga hälsningar Henny, Verksamhetsledare Ålands Simförening