SUOMISPORT VÅRT MEDLEMSVERKTYG och hur det används

Ålands Simförenings medlems verktyg är sedan hösten 2021 Suomisport.

Alla simmare /föräldrar bör ladda ner appen Suomisport, alternativt gå via webben Suomisport.fi för att få del av:

-”Meddelanden”: som är vår huvudsakliga kanal för info, vi önskar därför att man innan simning går in i Suomisport appen och tittar under meddelanden om det kommit någon info.
till exempel om gruppen blir inställd med kort varsel, p.g.a sjuka ledare och att vi inte fått in vikarie.

-”Kalender”: Här ser du alla träningstillfällen för säsongen. Här skall du kruxa i om du/underhållsberättigad kommer på simning eller inte, så att ledarna vet hur många som är på kommande (extra viktigt nu i förkylningstider då vi kanske kan hålla gruppen med en ledare om vi vet att inte alla barn är på plats)

-”Grupper”: här ser du vilken grupp du/underhållsberättigad simmar i, viktigt t.ex om ni kontaktar verksamhetsledaren i något ärende, att ni kan berätta vilken grupp simmaren simmar i.

-”Medlemskap”: här skall den som simmar stå som aktiv medlem. Alla som simmar i ÅSF bör vara medlemmar i föreningen eftersom bl.a våra verksamhetsbidrag beror på medlemsantalet.

Man kan även stå som ”icke simmande medlem” om man vill stöda föreningen trots att man inte simmar i grupp. Det lönar sej att vara medlem för 10€ per säsong, då vi har fina medlemserbjudanden. Hur man söker medlemskap och våra medlemserbjudanden hittar ni på hemsidan asf.ax , under ”föreningen -> medlemanmälan”

-”Betalningar”: här kommer terminsavgiften och medlemsavgiften som en nätbetalning. Du betalar med tex bankkort eller Bank ID. När betalningarna kommer ut under betalningar sätter jag ett meddelande i Suomisport. Här skall alltså finnas två betalningar per simmare: terminsavgiften samt medlemsavgiften. Ligger betalningen under ”öppna” så är den obetald och skall betalas omgående. Under ”betalda” kan du se vilka betalningar du gjort.

-Licenser: De som tävlar och har börjat simma mera än 25m på våra månadstävlingar skall skaffa en tävlingslicens i Suomisport. Licensen köps under ”gör inköp”.

För att se om ni har licensen till er underhållsberättigade, så skall ni gå till

”underhållsberättigade”-> ”gå till den underhållsberättigades profil” och scrolla längst ner på sidan, där ser man om simmaren har licensen i skick. Under rubriken ”licenser” på startsidan, syns bara om du som vuxen har en licens.

Support kan man få från: suomisport@olympiakomitea.fi

Suomisport är fortfarande under uppbyggnad och förbättringar sker kontinuerligt.

Vid frågor kontakta Verksamhetsledare Henny Hammar -Erikson på: info@asf.ax