Finska Ungdomsmästerskapen kval

4-6.11 var det 13 åländska simmare på tävling till Åbo och Impivaras simhall. Många pers och även en del rekord blev det under tävlingarna. Kvaltävlingen simmas på 7 ställen i landet under samma helg. Åldrarna är till 10-15år för tjejer samt 11-16år för killarna. Dom 16 bästa i varje gren totalt går vidare till Finaltävlingarna som simmas 2-4.12 i Raisio. 3 simmare har i nuläget gått vidare finns ännu möjligheter för fler via reservplatser. Dom som gått vidare av egen kraft är Olivia Weuro, Jessica Lindholm och Max Roman.

Elliot Blomberg simmade pers på 50 frisim med 1,1 sekunder. Rasmus Kalvik simmade pers på allt han ställde upp på. Alexander Mattsson simmade 100 fjäril på nytt pers med 4 sekunder. Max Roman gick vidare till final på 400 medley som är en erkänt tuff sträcka. Linus Eriksson simmade för första gången 200 fjärilsim vilket han genomförde på ett mycket bra sätt. Emelie Måtar simmade pers med dryga sex sekunder på 200 medley. Rebecca Duns simmade pers med en halv sekund på 50 frisim. Ellen Melin hade en bra helg och simmade flera nya pers. Ellen Woivalin simmade under 3 minuter för första gången på 200 bröstsim detta räckte till en 19 plats totalt. Stella Donning simmade pers på 800 frisim med 3 sekunder med detta resultat blev hon 17 totalt vilket är strax utanför final. Jessica Lindholm simmade nytt 17års åldersklassrekord på 100fj med 1 sekund vilket räckte till final i 15års klassen även på 50 fjräil blev det pers och nytt åländskt rekord med en tiondel som även det tog henne till final. På 100 frisim blev det pers med en sekund vilket också räckte till final. Olivia Weuro tog sig till final i 14års klassen på alla de sex sträckor hon simmade. Det största persen kom på 200 frisim respektive 400 frisim där det blev pers med 3 respektive 4 sekunder. På 50 fr och 100 fritt blev det nya åländska rekord med 0,2 respektive 0,5 sekunder.

Emma Marcus, Ellen Melin, Olivia Weuro och Stella Donning simmade två åländska åldersklassrekord i 14 års klassen. På 4 x 100 frisim blev det en förbättring med åtta sekunder och på 4 x 100 medley blev det en förbättring med 5 sekunder.