FM & JFM

Jenny Ek var ända åländska representanten under Finska mästerskapen i Vasa, hennes reslutat blev 2 pers på 5 sträckor. samt ett 17års åldersklassrekord.

Tävlingarna inledde på torsdagen med 100frisim där det blev en tiondel över det egna perset. Skulle funnits mera att ta av med en snabbare öppningsfemtia, som visade sig i efterhand vara för försiktig. Sedan blev det dags för 50 fjäril där det blev pers med två tiondelar samt 29,81 som blev en 19plats på juniorsidan vilket också blev bästa placeringen under mästerskapet.

Under fredagen simmades 50 ryggsim en tiondel över pers och därmed också det åländska rekordet som hon själv delar med Julia Thurin. På lördag morgon simmade hon 100 medley där det blev pers med sju tiondelar samt åldersklassrekord i 17års klassen. 50 frisim slutade tre tiondelar över pers.