Jomala dominerade skolmästerskapen

Både Södersunda och Kyrkby tog hem vinsten i Skolmästerskapen, Södersunda vann för tredje året i rad och får nu behålla pokalen medan Kyrkby tog sin första inteckning i pokalen sen 2005.

Skolmästerskapen är en av de mest högljudda tävlingarna som arrangeras. Alla är ivriga att heja på sina kamrater och det är fantastiskt att det varje år sätts massor av personliga rekord just denna eftermiddag. I år var det så att samtliga tävlingsaktiva simmare som deltog på Skolmästerskapen satte nya personliga rekord på sin distans, 25 simmare deltog 25 personliga rekord noterades!

Att Södersunda vann för tredje året i rad är ingen tillfällighet, de ha en hel del goda simmare men det viktigaste för att vinna är att man har många deltagare. I år hade de 15 elever på plats, nästflest Källbo hade 18 och var på så vis fler men eftersom de inte kunde vara kvar till stafetterna var Södersundas vinst ohotad.

Kyrkby vann högstadie/gymnasie kampen även det tack vare goda simmare och flest deltagare. Men att man kan vara flest deltagare när man är 5 är tråkigt.

Till nästa år hoppas vi att alla skolor på fasta Åland kan vara med hela tävlingen och att fler från de redan deltagande skolorna ställer upp och ger Jomala-skolorna en match om pokalerna.