Månadstävling och prisutdelning

Vid dagens månadstävling simmades det som vanligt ÅM-distanser för både herrar och damer, 400m medley och 50m frisim är april månads grenar och på herrsidan blev det en dubbelseger för Simo Laiho och bland damerna vann Emelie Måtar 50m frisim, på damernas 400m medley blev det ingen segrare eftersom den enda deltagaren, Wilma Danielsson, snöpligt blev diskvalificerad.

Både för herrarna och damerna blev det nya ÅM-rekord på 50m frisim.

Förutom dessa sträckor simmades det också Skins på 50m ryggsim.
I herrfinalerna gjorde Anton Boman, Jonatan Lönnroth, Milo Bergman och Simo Laiho upp och vinnare blev Milo Bergman efter en taktiskt upplagd simning där han bara såg till att inte vara sist i kvartsfinalen och därmed sparade mycket krafter i förhållande till de övriga. I finalen simmade han sen på sin bästa tid för dagen.
Bland damerna blev Nova Larsson slutsegrare efter att ha vunnit även semifinalen. Även Nova simmade sin bästa tid i finalheatet. Övriga finalsimmare var Amanda Ahinko, Selma Nordberg och Wilma Danielsson.

Under en paus i tävlingarna delades det ut priser till förra årets ÅM-mästare. En medalj och ett inramat diplom med alla sträckorna.

Förra årets vinnare, Simo Laiho, Emelie Måtar, Wilma Danielsson och Nova Larsson.
Rasmus Kalvik och Joa Metsola vann också ÅM förra året men var inte på plats vid prisutdelningen

På herrsidan var det tre olika vinnare, Rasmus Kalvik, Joa Metsola och Simo Laiho och även damerna hade tre olika vinnare Wilma Danielsson, Emelie Måtar och Nova Larsson.

Även andra priser delades ut, Anki Donnings pris för bästa FINA-resultat under 2021 gick till Rasmus Kalvik. Och för andra året delades Pers-pokalen ut till den simmare som satt flest personliga rekord under året ut. För år 2021 gick den till Selma Nordberg som satte hela 25 personliga rekord.

Selma Nordberg med pokal och diplom

Dessutom fick Percka sitt första simmärke, han har tillsammans med sin simlärare Tina Björk lyckats ta Baddaren Grön och den fick han idag tillsammans med en blomsterbukett, kram och stora applåder.

Tina Björk och Percka

Resultatlista:

Resultatlista Månadstävling april 2021