Nya stafettrekord på månadstävling

I helgen simmades novembers månadstävling och i svallvågorna från förra helgens UMK trodde man kanske att simmarna gjort sitt men icke. Det simmades fort även denna helgen och en hel del nya personbästa noterades också. Det var också glädjande nog en hel del yngre simmare och några debutanter som gjorde sin första tävling.

Oliver, Måns, Milo och Joa putsade ett 26 år gammalt rekord Foto: Terhi Metsola

På 4x50m medley deltog inte mindre än 10 lag, och 3 av lagen satte åldersklassrekord. Einar Melin, Hannes Helling, Alexander Mattsson och Rasmus Kalvik slog rekord för 14-årspojkar, det gamla rekordet var från 2008 och putsades med fem sekunder. 12-årspojkarna Oliver Aalto-Hardy, Måns Manelius, Joa Metsola och Milo Bergman ville inte vara sämre så de raderade ut det 26 år gamla rekordet med 6 sekunder och 10-årsflickorna fortsatte att sätta nya rekordnoteringar där det tidigare inte funnits några.

Ffion, Nova, Amanda och Fia fortsätter att sätta ribban för 10-åriga flickors stafettlag Foto: Terhi Metsola

Ffion Watkins, Nova Larsson, Amanda Ahinko och Fia Metsola noterade 3:04.98 i sitt rekordlopp.

Det blev också två Mastersrekord för Kjell Hansen i klassen 50-54 år, på 50m bröstsim och på 200m ryggsim. Ryggsimstiden är dessutom nytt finskt Mastersrekord i åldersklassen.