Stockholm vann Simkampen

Årets upplaga av Simkampen mellan Stockholms Simförbund och Svenska Finlands Idrott blev en ojämn historia där SFI saknade många simmare eftersom Finska Simförbundet hade landslagssammandrag för samma åldersklasser. SFI-tränaren Jari Kallio hade haft stora problem att få ihop ett lag och i princip alla grenar var de tre bästa borta.

Segersiffrorna blev till slut 367 för Stockholm mot 251 för SFI, största segersiffrorna sedan 2012.

Ålänningarna som deltog var Olivia Weuro och Alexander Mattsson. Olivia simmade 100m , 200m och 800m frisim och skrapade sammanlagt ihop 5 poäng och var delaktig i de tre frisimsstafetterna 4x200m frisim, 4x100m frisim och den avslutande 16x50m frisim. Alexander simmade ihop 4 poäng i sina tre individuella grenar 100m fjärilsim, 100m frisim och 200m fjärilsim.

Tävlingarna är trevliga i och med att deltagarna äter och bor tillsammans och även funktionärer från Finland och Sverige får en chans att träffas och utbyta erfarenheter. Även funktionärerna har en gemensam middag på lördagskvällen. Från åländskt håll deltog Jenny Ek, Miisa Weuro, Daniel Flöjt och Kjell Hansen som funktionärer.

Till nästa år hoppas vi på fler åländska deltagare och en jämnare kamp!

Poängställning-Simkampen-2017.pdf

Resultatlistor