Suomisport

Från 2021 så kommer Ålands Simförening inte att använda Membra som sitt medlemsregister, utan vi går över till Suomisport som är ett digitalt verktyg för idrotter. I Suomisport har man skydd för personuppgifter enligt dataskyddslagen (GDPR) – individen ansvarar för sina egna och minderårigas/underhållsberättigades uppgifter.

Eftersom denna säsong redan är i gång kommer vi under januari 2021 att mejla ut en anmälningslänk till den grupp du nu simmar i. Klicka på den länken så gör du en anmälan till din grupp, som administratören ser (verksamhetsledaren) och godkänner.

I samband med att du anmäler dej till gruppen görs även betalningen av terminsavgiften. I Suomisport betalar man med en gång och det finns olika betalningsalternativ att välja bland.

Suomisport finns som app till telefonen eller web version.
I appen kommer man att kunna se sina simträningstillfällen, tränaren kan skicka meddelanden, man kan meddela om man tänker komma eller inte på veckans träningar, och man kan se andra evenemang som är på kommande.

Skapa en profil

Skapa en Suomisportprofil:
På första sidan, https://info.suomisport.fi/, välj svenska på flaggorna uppe i hörnet (om du inte föredrar finska eller engelska) välj Logga in.

När du har anmält dig själv, lägger du till ditt barn och fyller i dess uppgifter.

Det är du som äger din data och dina uppgifter. Därför  är det inte möjligt för någon inom föreningen att lägga till en person i en grupp.

Tänk på att barn födda på 00-talet har ett A istället för – i personnumret. Om båda föräldrar vill ha tillgång till barnets aktivitetsinformation, behöver ni ta kontakt med supporten för Suomisport. Den förälder som har lagt upp kontot mejlar dem.

Vid tekniska problem, ta kontakt med Suomisports  support. suomisport@olympiakomitea.fi