Bra prestationer i Mariestad

I lördags och söndags simmades Lane 4 cup i Mariestad. Ett nytt ställe för de åländska simmarna och många nya bekantskaper i de simföreningar som deltog i simtävlingen. De åländska simmarna tävlar ju oftast i Stockholms eller Uppsala-trakten. Det var till och med så att den lokala tidningen kom fram och undrade hur vi hittat till Mariestad. Mycket av orsaken till att de åländska simmarna hittade till Mariestad att denna helg är en passlig helg för att hitta en avslutningstävling. Ett av kriterierna då är att simtävlingen skall vara i 50 meters bassäng, och gärna att det är utomhus.

Den åländska truppen som bestod av 12 flickor och 3 killar gjorde väl ifrån sig och slog hela 25 nya personliga rekord. Den unga killen Jonatan Lönngren slog 3 nya åländska åldersklassrekord i pojkar 10 år i 50 meters bassäng.

7 åländska medaljer simmades hem och samtliga var i klassen flickor 16 år och äldre.
Ellen Woivalin simmade hem tre medaljer 2 guld på 100 och 200 bröstsim och 1 brons på 200 medley.
Jessica Lindholm vann ett guld på 100 fjäril samt ett silver på 200 frisim.
Stella Donning vann ett guld på  200 medley och 1 silver på 100 frisim.

I den sammanlagda poängtävlingen mellan de deltagande föreningarna kom Ålands simförening på en 9:de plats av 22 deltagande föreningar. Vann gjorde Skövde Simsällskap före Mölndals Allmänna Simsällskap.

Snöpligt slut.

Tältet höll de åländska simmarna torra mellan loppen. Ett välbehövligt regnskydd.

Simtävlingen som var i en utomhusbassäng så var också en ny erfarenhet för de åländska simmarna. Mariestad bjöd på ett strålande väder på lördagen. Men söndagen så var regn hela dagen. Så att simtävla i ömsom solsken och ömsom regn var nytt för flertalet av de åländska simmarna. Under eftermiddagspasset så måste tävlingsledningen att avbryta simtävlingen p.g.a. kraftigt åskväder. Det återstod då 3 individuella grenar och 1 lagkapp där Ålands simförening också tänkte delta i.

Simmarföräldern Daniel Flöjt hjälpte Mariestad Simsällskap att arrangera deras simtävling genom att ställa upp som bandomare genom alla 4 pass. Mariestads Simsällskap uppskattade mycket Daniels hjälp. Uppåt en 20 timmars ideellt arbete ställde Daniel upp åt Mariestad, vilket är en bra PR även för Ålands Simförening – tack för det Daniel.

Nu väntar ett sommarlov för de alla simmare förutom Jessica Lindholm och Ellen Woivalin som hade Lane 4 Cup som förberedelse för Finska mästerskapen som simmas i Jyväskylä 28 juni – 1 juli.

Följande åländska simmare deltog i Lane 4 Cup:
Amanda Ahinko, Bianca Flöjt, Celine Flöjt, Ellen Melin, Ellen Woivalin, Jessica Lindholm, Julia Eriksson, Nova Larsson, Rebecca Duns, Stella Donning, Theresia Lindholm, Tindra Sjöström, Hugo MirénJonathan Lönngren och Måns Manelius.

Ledare på resan var Göte Winé och Mikaela Lingonblad.