Knattesimmet 2017

Åldersklassrekordhållare!
Fia Metsola, Nova Larsson, Amanda Ahinko och Amelia Frickar

Det blev inga åländska medaljer i år, men det var fler åländska deltagare än på många år och många bra resultat. Naturligtvis måste man ta fram stafettlaget på 4x50m frisim för flickor 10 år och yngre, Amelia Fricker, Amanda Ahinko, Nova Larsson och Fia Metsola som slog nytt åldersklassrekord på 4x50m frisim med tiden 3:04,76.

Vi fick se många fina simningar från de besökande klubbarna, och det var glädjande att notera den fina stämningen som var mellan simmare från olika klubbar och ledare.

Godbyhallen visade än en gång att det är en riktigt vass tävlingsarena och läktaren var välbesökt och många föräldrar var säkert glada åt att de klarade sig undan betydligt torrare än de brukar göra.

Välbesökt läktare

Tävlingarna medförde också att Ffion Watkins tog sin första Rollo-kvaltid och att de tidigare kvalade simmarna tog ytterligare 4 nya kvaltider vilket betyder att vi i år har 7 simmare som är klara på 19 sträckor vilket är väldigt imponerande.

Hanna Blomqvist simmade som vanligt bra och fort och sänkte sina personliga rekord på 100 frisim och 200 medley med ett par sekunder var och dessutom premiärsimmade hon 100m fjärilsim på fina 1:26,57. Men det hårda motståndet i kombination med att hon simmade med de som är året äldre gjorde att det inte blev några medaljer den här gången.

Bland pojkarna kom Joa Metsola ett steg närmare ett Rollo-kval på 100m frisim och dessutom gjorde han fina tider på premiärdistanserna 100m fjärilsim och 200m medley.

Många andra gjorde också fina resultat och tider och nästa alla 28 åländska deltagarna satte ett eller flera nya personliga rekord.

Även funktionärerna visade klass och att vi är duktiga på att arrangera tävlingar, det är glädjande att se så många av de äldre simmarna ställa upp och hjälpa till med tävlingarna. Både som funktionärer men också som springare, inmarscherare och andra viktiga men ofta bortglömda positioner.