Många juniorer i stor Åbotävling

Insimning, många simmare i vattnet
© Foto Rob Watkins

21 åländska simmare deltog i simtävlingen XVI Marli junior games, för många av dessa simmare var detta första gången de tävlade i Finland, de har endast tävlat i simtävlingar i Sverige tidigare. Simtävlingen i Åbo hölls i Impivaara simhall i deras 50 meters bassäng, vilket också var nytt för de åländska deltagarna. Hela 600 deltagare deltog i simtävlingen med deltagare från flera av de större klubbarna i Finland, vilket var en verklig värdemätare för de åländska juniorsimmarna.

Ålands simförening som nu satsar på de yngre simmarna och att lära dem inför framtiden hade denna tävling mera för lära och prova 50m bassäng än prestera i detta skede av deras karriär. Trots detta kunde man se många fina resultat av de åländska simmarna. Under resan hade vi också en sittning i värdeord om att vara en god vän och hur vi skall kunna trivas ihop i vår förening.

  • Viktiga ord att ha med sig på tävling och träning

    Ha kul

  • Omtänksamhet
  • Peppa varandra
  • Acceptans
  • Förståelse
  • Social /kamratskap
  • Respekt

Detta var några av värdeorden de åländska simmarna tog med sig till simtävlingren i Åbo och de orden hade vi med oss i tävlingen och även efter det.

Det var en nyttig resa för de åländska simmarjuniorerna, som fick en resa i sin simkarriär med allt från att vara en god kompis till att de möta simmare i sin ålder från de större simföreningarna.

I simtävlingen deltog:Amanda Ahinko, Milo Bergman, Wilma Danielsson, Nora Eriksson, Bianca Flöjt, Celiné Flöjt, Amelia Fricker, Hannes Helling, Rasmus Kalvik, Nova Larsson, Theresia Lindholm, Måns Manelius, Einar Melin, Fia Metsola, Joa Metsola, Hannes Olin, Tindra Sjöström, Anna Topoeva, Antonia Topoeva, Mathilda Wahlstedt och Ffion Watkins.

Flickornas medleylag inför sitt rekordlopp.
© Foto: Rob Watkins

Resultatmässigt gjorde alla goda insatser, det som är värt att notera är att Fia Metsola suddade ut ett 27 år gammalt rekord på 100m ryggsim för flickor 10 år och yngre. Det blev även ett åldersklassrekord på 4x100m medley för flickor 12 år. I det laget simmade Bianca Flöjt, Wilma Danielsson, Céline Flöjt och Nora Eriksson.

Resultatlista

Åländska simmare under insimmet.
© Foto: Rob Watkins