Säsongsavslutning på Uggledoppet

Mot UgglebadetPå fredagsmorgonen samlades 15 simmare och några föräldrar vid Mariebad för att åka mot Skåne för att vara med i Uggledoppet i Perstorp. Efter den sedvanliga färjeturen, den här gången med Eckerölinjen, väntade drygt 7 timmar i bussen. Lunch i Nyköping, glass i Mantorp och ta/fika i Värnamo och sen ankom vi till Perstorp på fredagskvällen. En hastig urlastning av bussen och sen traskade simmarna, Göte och Kjell mot badet. Bussen, och föräldrarna åkte för att proviantera.

En kort promenad senare kom vi till badet för att simma av resedammet och känna på bassängen under tiden som föräldrarna fick tid att förbereda kvällsmålet i skolans hemkunskapskök som vi fick låna.

På lördagen var det tidig väckning för frukost, insimningen började redan klockan 8. Vädret var kyligt och molnigt och en del av simmarna var nog inte riktigt förberedda på att tävla utomhus. Åtminstone hade de inte riktigt anpassat överdragskläderna för ett svalare alternativ. Men väl i vattnet gick det ändå bra och simmarna gjorde många bra prestationer även om det särskilt på ryggsim verkade vara en ovanligt lång bassäng.

Efter lunch och en kort vila var det dags för eftermiddagspasset, i mycket varmare väder.
Ugglebadet klart för tävling

Söndagen började precis som lördagen, med tidig väckning i mulet väder. Och precis som på lördagen klarnade det upp efter lunch. Efter ett ganska kort eftermiddagspass avslutades vistelsen på Ugglebadet med hopp från hopptornen. Många visade stort mod genom att hoppa och dyka från 3m svikten och 5m avsatsen.

Kvällen avslutades med en god middag följt av glass och trevlig samvaro innan det blev dags att sova, det blev dessutom en lite längre sovmorgon på måndagen. Sen packades allting in i bussen och vi for tillbaka mot Grisslehamn och Åland.

Summeringen av tävlingen blev över 100 nya personliga rekordnoteringar, 28 medaljer och 5 nya åldersklassrekord. 14-årskillarnas nya 4x100m frisimsrekord raderade ut en 25 år gammal notering. De individuella rekorden noterades av Alexander Mattsson (200m fjäril), Nova Larsson (100m och 200m bröstsim) och Ffion Watkins (200m ryggsim)

Glada deltagare i Ålandshörnan. Överst Alexander, Hannes H, Rasmus och Einar. Nedanför Rebecca, Emma, Ellen och Hannes O. På tredje raden Antonia, Emelie, Céline, Kjell, Joa och Anna. Nederst Nora, Nova, Ffion, Måns och Oliver.

Avslutningsvis ska ett stort tack riktas till föräldrarna som fixade med maten, Mikaela Lingonblad, Gunlög Eriksson, Ylva Watkins, Linda Larsson och Terese Flöjt. Utan er hjälp hade det inte blivit alls så bra!
Bosse Mattsson som rattade bussen ska också nämnas och tackas för en säker färd.