Vansbro 10k

I söndags gick premiären av Vansbro 10K med fyra ålänningar på startlinjen. Vansbro 10K är en 10km lång simupplevelse som startar vid Flögforsen och slutar vid Vansbrosimningens klassiska målområde. 9 kilometer simmades i Vanån och den sista kilometern i Västerdalälven. De tre sista kilometrarna är samma som i Vansbrosimningens klassiska 3km-lopp.
250 deltagare fick njuta av solsken och vattnet var behagliga 17-18°. För oss ålänningar var det förstås annorlunda med brunt å-vatten och avsaknaden av vind, vi är ju vana att simma ute i öppet hav och njuta av lite vågor. Miljön var otroligt vacker med orörd natur och varierande bredd på ån, framförallt i de övre delarna. Nog var det ganska långt trots allt, men vi klarade oss alla igenom med hedern i behåll, några kallsupar blev det men i det stora hela gick allt bra för alla. Snabbast av oss var Ari som susade i mål på 3,02. Vi andra kom efter på 3,07, 3.12 och 3.38 – bra jobbat eller hur!
Rekommenderar klart loppet för den som vill simma lite längre i härlig miljö. Alla arrangemang var klanderfria och det var härlig stämning i området. Stort tack till Kytte som med stort tålamod drillat oss varje onsdag, vi hade stor hjälp av din teknikhjälp, även om du nog är glad att du inte såg hur vi vevade på målrakan. Och tack Kjell för utmaningen – nästa år hoppas vi att du och många andra ÅSF:are är med på startlinjen!
Ari, Per, Stefan och Tom