Hoppresa

18 simmare från märkesgrupperna och 3 ledare satte sig i bilarna lördag morgon den 6/5 och åkte mot Tibblebad i Täby via Rosella. Då vi kom dit fick vi reda på att hopptornet inte öppnade förrän kl 12.00.Inga problem tyckte vi ledare som såg tillfället att låta barnen få prova på att simma i en 50m bassäng.

Medan vi väntade på att tornet skulle öppnas så fick de som skulle ta primusmagistern fick simma sina 700m i bassängen och de yngre fick skutta på trampolinen och träna på både volter och dykning. Glada miner där på hela bunten!

Vi tränade även på att dyka ner till 3,90 djup och hämta ringar från botten. Lock i öronen fick man men oj så kul de var! De som skulle ta kandidat-, magister- och primusmagistermärkena fick sina poäng och lite stilpoäng för de yngre som visade att de också kan!

Sen slog klockan 12.00 och då fick en simledare gå upp i tornet och en ledare stod nere fick skicka upp en simmare åt gången eftersom det fick max vara 1 i tornet. Vi hade fått tillstånd av badvakten att en ledare fick vara uppe för den händelse att det uppstod problem. Men vi har såå modiga barn som bara gick ut och hoppade från både 3 och 5 meter utan att tveka en sekund. Många hopp blev det men redan 12.35 måste alla gå till duschen för att vi skulle hinna med båten.

Vi tackade kassaflickorna för oss för denna gång och åkte mot båten kl. 13.1