Läger i Uppsala

Lägerdeltagarna på väg till Turbo

Fredagen 12 maj och lördagen 13 maj så var 18 simmare i åldern 9 – 13 år på ett kortare träningsläger till Uppsala.

Ett simpass på fredagkväll och ett simpass lördagmorgon med tillhörande landträning var den träning de 18 simmarna fick under träningslägret i Uppsala.
Ålands simförening växer och har börjat få en stabil bredd i sin verksamhet. Det börjar synas när föreningen ordnar ett långbaneläger för simmare i åldern 9 – 13 år och vi får 18 simmare med oss.

Hemma på Åland har vi bra simmöjligheter med två fina simbassänger. Men många tävlingar på våren simmas i 50 meters bassänger och därför erbjöd föreningen ett långbaneläger för att få möjligheten att träna i 50 meters bassäng. Detta läger var i Fyrishov i Uppsala där vi fick möjlighet att träna två träningspass på lång bana.

Efter träningen på lördagen och innan hemfärden passade simmarna att fara till Turbo Sport & Adventure zone där simmarna fick ha roligt tillsammans utanför simningen. Och visst hade de kul och höll igång alla tre timmar på det stället. Bussresan från Uppsala mot Grisslehamn var ganska lugn eftersom den mesta energi nog lämnades kvar i Uppsala.

Att fara på träningsläger har förutom träningsdelen en viktig social del. Att hålla på med en idrott så är mycket mera än att bara utvecklas inom sin idrott. Föreningen har också en del i barnets utveckling som människa. Föreningarna bör kunna erbjuda en trygghet för sina aktiva. Ålands simförening tar sin del i det och ser också bl.a. umgänge och ha roligt utanför simbassängen som en del.

/Göte